När du steker kycklingbröst kommer en vit urladdning ut. Kan du gissa vad det är?

ANNONSER

Ofta hör vi hur våra föräldrar och farföräldrar säger att kycklingkött en gång var annorlunda. Först av allt, det var fastare och tillagas under en längre tid. Kycklingsoppa var mer aromatisk, hade en fin färg och smakade mycket bättre. Kycklingar själva var mycket mindre och växte långsammare, mestadels åt de spannmål och vad de kunde gräva upp från marken.

Och viktigast av allt, fåglar på våra förfäders gårdar hade full frihet att röra sig, inte exakt vad kycklingar, uppfödd i industriell skala, kan göra.

pixabay.com

1För några år sedan, hade en inspelning som visar de kontroversiella metoderna för att förstora fjäderfän i en utländskt slakteri redan läckt ut på internet. För att öka volymen av kött, har kycklingarna injicerades med en mystisk substans, som gjorde att de ser mycket bättre ut. Från en genomsnittligt vuxen kyckling skapades en riktig jätte, som knappt kunde passa på en bricka. Helt ovetande konsumenter köper sådant kött, eftersom det visuellt ser mycket bra. Knappast någon undrar hur det var möjligt att en kyckling har vuxit till så stora storlekar?

youtube.com

2Ta en titt på en video som visar denna praxis!

youtube.com
ANNONSER